woensdag, 16. december 2009 - 10:11

Honderdste Burgernetactie al na tien minuten succesvol

Leeuwarden

Dinsdagmiddag is met de honderdste Burgernetactie in tien minuten een einde kunnen maken aan een mogelijke gijzeling. Een getuige had gezien dat op een parkeerplaats aan de Wijbrand de Geeststraat een man door twee andere met geweld werd gedwongen om in een auto te stappen. De getuige twijfelde geen moment en belde direct via 1-1-2 de politie. Zo kon de Burgernetactie al na tien minuten worden afgesloten.

De getuige gaf een goede omschrijving van de auto en de inzittenden door. Dit was voor de Meldkamer Fryslân reden om een Burgernetactie te starten. Samen met de politie keken 3700 deelnemers uit naar de auto en de inzittenden. Een van de deelnemers zag de auto op het Cambuurplein staan en belde deze informatie dan ook door.

De agenten hadden de auto ook gelokaliseerd en de inzittenden, drie inwoners van Leeuwarden 19,19 en 25 jaar, werden aangehouden. De drie werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Daar bleek dat de drie onderling ruzie hadden gekregen met daarbij het nodige duw- en trekwerk. De drie mannen konden zich dan ook wel voorstellen dat omstanders de politie hadden gewaarschuwd. Na een goed gesprek mochten de drie ’s avonds het bureau weer verlaten.
Provincie:
Tag(s):