vrijdag, 6. november 2009 - 9:14

Huizenbezitters ontvangen energiespecial VEH

Amersfoort

Alle 4 miljoen eigenwoningbezitters in Nederland ontvangen deze maand de energiespecial van Vereniging Eigen Huis (VEH). Deze eenmalige uitgave van het Eigen Huis Magazine geeft een overzicht van alle energiebesparingsmogelijkheden en een update van nieuwe subsidies die daarbij mogelijk zijn.

Met subsidies en hogere energieprijzen loont het al snel om besparingsmaatregelen te treffen. Ook de zorg voor het milieu maakt bewust omgaan met energie meer dan ooit urgent. Als grote landelijke consumentenorganisatie organiseert de vereniging voor het eerst een collectieve inkoop van energie waaraan iedereen vrijblijvend kan meedoen.

Veel huiseigenaren zijn inmiddels enthousiast over het nemen van maatregelen die op de energierekening besparen, die meer wooncomfort opleveren, de waarde van het huis verhogen en ook nog eens bijdragen aan een beter milieu. Maar welke subsidies kun je daarvoor krijgen en hoe pak je het aan? En kan je daar ook een persoonlijk advies over krijgen?

De energiespecial van Vereniging Eigen Huis biedt een praktische insteek, met als uitgangspunt de gemiddelde energienota van verschillende typen woningen. Welke besparingen zijn daar op mogelijk en welke maatregelen horen daar bij? Hoeveel kost het, welke subsidie kun je krijgen en wanneer is de investering weer terugverdiend? Zo kan gemakkelijk worden uitgerekend of het financieel lonend is om bijvoorbeeld dubbel glas of een HR-ketel te plaatsen.
Provincie:
Tag(s):