woensdag, 25. november 2009 - 22:03

'In November worden in Nederland miljoenen nertsen vergast'

Amsterdam

Deze maand worden in Nederland bijna 5 miljoen nertsen vergast voor hun vachtje. Dierenbeschermingsorganisaties Bont voor Dieren en de Dierenbescherming vroegen daarom woensdag tijdens een actie op de Dam in Amsterdam aandacht voor deze misstand.

Gasmaskers
De dierenbeschermers haalden daarbij de gasmaskers tevoorschijn. Ook reuzenmascotte Nina de Nerts maakte haar opwachting. Bovendien sluit Zweden zich aan bij de actie: onder meer in Göteborg en Malmö wordt deze week dezelfde actie gehouden.

Tweede Kamer stemde al voor verbod
Bont voor Dieren voert mede namens de Dierenbescherming al jarenlang campagne voor een wettelijk verbod op het fokken van nertsen. In juni stemde de Tweede Kamer al vóór een verbod op de nertsenfokkerij in Nederland. Nu ligt het wetvoorstel bij de Eerste Kamer die er waarschijnlijk binnen enkele maanden over stemt.

5 miljoen vergaste nertsen in Nederland
Nederland is, met bijna 5 miljoen vergaste nertsen per jaar, de derde nertsenbontproducent ter wereld. Alleen in Denemarken en China worden nóg meer nertsen gedood voor de mode-industrie. De Nederlandse vachtjes zijn voor het overgrote deel bestemd voor het buitenland.

Beroep op Eerste Kamer
Claudia Linssen, directeur Bont voor Dieren: 'Miljoenen nertsen verdwijnen in deze periode in Nederland in de gaskist. Ze worden doodgemaakt voor een totaal overbodig modeproduct. Bont voor Dieren en de Dierenbescherming doen een dringende oproep aan de Eerste Kamerleden om binnenkort vóór een verbod op de nertsenfokkerij te stemmen.'
Provincie:
Tag(s):