dinsdag, 1. december 2009 - 19:03

IND verstrekt documenten vanuit Kerkrade

Kerkrade

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gaat volgend jaar verblijfsvergunningen verstrekken vanuit Kerkrade. De documenten zijn bedoeld voor in Zuid-Limburg wonende EU-burgers. Het uitgeven van de documenten gebeurt tijdens een proefperiode begin 2010.

Tot nu toe moeten de in Nederland wonende EU-burgers bij de IND van het Ministerie van Justitie verblijfsdocumenten afhalen. De huidige procedure voorziet slechts in enkele afhaallocaties in Nederland. Voor Zuid-Limburg is dat Eindhoven waar veelal Duitsers en Belgen, maar ook andere EU-burgers, persoonlijk naar toe moeten.

Om deze loketfunctie van de IND dichter bij de burger te brengen, heeft het Dagelijks Bestuur van Eurode (samenwerkingsverband tussen gemeenten Kerkrade en Herzogenrath), dit enkele keren schriftelijk aangekaart bij onder meer Staatssecretaris van Europese Zaken, Frans Timmersmans.

Naar aanleiding hiervan is met de IND en de gemeente Kerkrade deze proef afgesproken. Als blijkt dat er voldoende mensen hun verblijfsdocumenten afhalen, zal onder andere het EBC als vaste locatie worden ingezet voor de uitreiking van deze documenten.
Provincie:
Tag(s):