donderdag, 3. december 2009 - 18:15

Inmiddels 58 aangiftes tegen zwemleraar Benno L.

Den Bosch

In het onderzoek naar seksueel misbruik door de Bossche zwemleraar Benno L. zijn inmiddels 58 aangiftes opgenomen. Dit bleek donderdag tijdens de tweede pro formazitting in Den Bosch tegen de zwemschoolhouder. De verdachte was hierbij zelf niet aanwezig.

Onder de 58 aangiftes bevinden zich een aantal aangiftes van meisjes die niet op het beeldmateriaal zijn teruggevonden, maar waarbij het gedrag en/of de uitlatingen van hun kind de ouders aanleiding hebben gegeven om te vermoeden dat hun kind ook slachtoffer is geworden van verdachte.

Ook zijn nog enkele tientallen meisjes op het beeldmateriaal te zien, waarvan de identiteit tot op heden onbekend is. Het gaat hierbij overigens voor een groot deel om meisjes die heimelijk zijn gefilmd door verdachte en waar op het beeldmateriaal geen ontuchtige handelingen te zien zijn.

Van 60 verschillende meisjes, die op het inbeslaggenomen beeldmateriaal van de zwemleraar staan, is de identiteit inmiddels vastgesteld.

Het verzoek van de advocaat van de verdachte om het voorarrest van de verdachte op te heffen werd door de rechtbank niet gehonoreerd. De rechtzaak tegen de Bossche zwemleraar staat gepland voor halverwege 2010.
Provincie:
Tag(s):