zondag, 29. november 2009 - 10:55

Interim-korpschef factureert 1400,- euro per dag

Tilburg

Mirjam Barendse, interim-korpschef in de regio Brabant-Noord, factureerde drie maanden lang 1400 euro per dag voor haar werkzaamheden als tijdelijk hoofdcommissaris bij het politiekorps in Twente. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws naar het factureer- en declaratiegedrag van Nederlandse politiecommissarissen.

Barendse is één van de best verdienende korpschefs van Nederland, opmerkelijk voor een hoofdcommissaris van een relatief klein korps. De Nederlandse Politie Bond noemt de vergoeding van Barendse "buitensporig". Andere opvallende uitkomsten van het onderzoek van RTL Nieuws, zijn de declaraties van duizenden euro’s bovenop de representatievergoeding die commissarissen ontvangen en de zeer riante toeslagen voor onregelmatigheidsdiensten, functioneren, werving & behoud.

Tot en met juni werkte Mirjam Barendse als tijdelijk hoofdcommissaris bij het politiekorps in Twente . Drie maanden lang liet ze zich inhuren via haar eigen managementadviesbureau. Ze bracht tijdens deze periode 1400 euro per dag in rekening, goed voor een totaalbedrag van ruim 60.000 euro. Inmiddels is Barendse interim-korpschef in de politieregio Brabant-Noord. Ook bij dit korps diende ze een rekening in van haar managementadviesbureau van bijna 4500 euro voor 2,5 dagen werk.

Barendse ontvangt maandelijks ruim 9968 euro, ook al werkt ze voor een relatief klein korps.

De uitkomsten van dit onderzoek werden zaterdag in de uitzending van RTL Nieuws bekendgemaakt.
Provincie:
Tag(s):