dinsdag, 8. december 2009 - 13:49

Invallen en aanhoudingen na onderzoek georganiseerde criminaliteit

Emmeloord

De Regionale Recherche Dienst Flevoland heeft dinsdagochtend vroeg drie mensen aangehouden in de georganiseerde hennepteelt.

Een 47-jarige en een 58-jarige man werden in een woning aangehouden. De derde verdachte, een 46-jarige man uit Zwolle, werd in een politiebureau in Lelystad aangehouden nadat hij zichzelf had gemeld. Ook vielen rechercheurs woningen binnen in Lelystad, Dronten en Emmeloord. Bij deze invallen werden drie in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen. De Regionale Recherche Dienst zet het onderzoek naar georganiseerde hennepteelt voort en sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Tip

Na een tip startte rechercheurs van de RRD Flevoland een onderzoek naar personen die zich mogelijk bezig hielden met hennepteelt. Al gauw bleek dat de eerdergenoemde verdachten in georganiseerd verband druk bezig waren met vervaardiging en handel van hennep. Na vier maanden van intensief rechercheren werd er een grote actie opgezet om de bewuste lokaties binnen te vallen en de verdachten in te rekenen.

Invallen

Dinsdag in alle vroegte deden meerdere rechercheurs tegelijkertijd een inval in vijf verschillende woningen in Flevoland en Zwolle. De 47-jarige Lelystedeling werd in een woning aan de Baronielaan in Emmeloord aangehouden. In diezelfde woning werd ook een hennepkwekerij aangetroffen. De 58-jarige man, afkomstig uit Lelystad, werd in zijn woning aan de Archipel in Lelystad ingerekend. Op de Lancasterdreef in Dronten en het Galjoen in Lelystad stuitten de rechercheurs bij de inval op een in bedrijf zijnde hennepplantage.

In de woningen van de verdachten werden direct na de aanhouding doorzoekingen uitgevoerd en werd gestart met het ontmantelen van de hennepkwekerijen. Meer dan 1300 hennepplanten, alsmede de apparatuur werden in beslag genomen. Ook werden drie auto’s, duizenden euro’s een nepvuurwapen en een grote hoeveelheid Viagrapillen aangetroffen en in beslag genomen. Alle verdachten zitten vast en zijn inmiddels in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):