zaterdag, 18. juli 2009 - 17:56

Inzet drugshonden bij overtocht Friese Wadden

Harlingen

De politie heeft vrijdagmiddag in en rondom de veerterminal in de haven van Harlingen een controle gehouden op het bezit van soft- en harddrugs. Alle passagiers die vrijdagmiddag met de veerboot naar Vlieland en Terschelling gingen werden daarbij gecontroleerd.

Bij de controle werd gebruik gemaakt van twee drugshonden, die de bezitters van drugs aanwezen. De drugscontrole werd uitgevoerd omdat er bij de politie signalen binnen waren gekomen dat op de eilanden een toename is van de handel in en het gebruik van soft- en harddrugs, met name door jonge vakantiegangers. Bij de actie werden 16 verdachten aangehouden.

Alle aangehouden verdachten werden overgebracht naar het nabijgelegen havenkantoor. In het kantoor volgde een nadere controle van de passagier en zijn goederen. Bij drie van hen werden geen soft- en/of harddrugs aangetroffen. Deze passagiers konden dan ook met een latere boot alsnog vertrekken naar één van de twee Waddeneilanden.

In 13 gevallen werd wel een hoeveelheid soft- en/of harddrugs aangetroffen. Van deze verdachten werden er drie overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De drugs werd in beslag genomen en er werd tevens proces-verbaal opgemaakt. Dit omdat ze meer dan een gebruikershoeveelheid bij zich hadden. De overige verdachten deden vrijwillig afstand van de gebruikershoeveelheid drugs. Nadat ze dat hadden gedaan mocht deze groep alsnog afreizen naar één van de twee eilanden.

Deze zomerperiode zal politie Fryslân meerdere controles uitvoeren op de gebied van het bezit en de handel van drugs.
Provincie:
Tag(s):