woensdag, 4. november 2009 - 11:22

Ivo Opstelten benoemd tot interim-burgemeester van Tilburg

Den Bosch

De Commissaris van de Koningin maakte op 4 november bekend dat hij mr. I.W. Opstelten heeft benoemd tot waarnemend burgemeester van Tilburg.

De bekendmaking vond plaats op het provinciehuis in Den Bosch. De waarneming start met onmiddellijke ingang en duurt naar verwachting zeker acht maanden tot één jaar.

Woensdagavond 4 november om 19.30 uur is de formele beëdiging van de heer Opstelten in de raadszaal van de gemeente Tilburg. Plaatsvervangend raadsvoorzitter Marjo Frenk zal deze ingelaste vergadering leiden. Wim van de Donk, Commissaris van de Koningin, is hierbij aanwezig om de heer Opstelten formeel te beëdigen.

Opstelten, de 65-jarige partijvoorzitter van de VVD, is de tijdelijke opvolger van Ruud Vreeman. Die legt zijn functie neer, omdat voor hem in Tilburg een onwerkbare situatie was ontstaan na het debacle rondom het Midi-theater. Hij gaat met buitengewoon verlof als Opstelten begint.

De heer Opstelten was achtereenvolgens burgemeester van Dalen, Doorn, Delfzijl, Utrecht en Rotterdam. Ook was hij van 1987 tot 1992 directeur-generaal voor Openbare Orde en Veiligheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Provincie:
Tag(s):