woensdag, 2. september 2009 - 21:17

IVW: Veiligheidsfunctionarissen baanwerk Zaandam schoten te kort

Zaandam

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) concludeert dat onder meer gebrekkige communicatie en het onjuist uitvoeren van procedures door veiligheidspersoneel debet waren aan de veiligheidsincidenten met baanwerkers op vrijdag 29 augustus en dinsdag 30 september 2008 nabij Zaandam. Dit heeft de inspectie woensdag bekendgemaakt.

Op 29 augustus 2008 reed een reizigerstrein bijna vijf baanwerkers aan tijdens werkzaamheden nabij station Zaandam Kogerveld. Ze konden nog net wegspringen. Een maand later werd tijdens werkzaamheden te Zaandam een ladderwagen door een reizigerstrein aangereden. Ook hier wist het baanwerkpersoneel net op tijd weg te komen.

Onduidelijke instructies onvoldoende voorbereiding
Volgens de IVW waren door onduidelijke instructies van de verantwoordelijke veiligheidsfunctionarissen de baanwerkers aan het werk op plaatsen die niet buiten dienst gesteld waren. Ook concludeert de IVW dat het werk in beide gevallen onvoldoende is voorbereid. De veiligheidsfunctionarissen hielden onvoldoende toezicht op de werkploeg en veiligheidstaken werden belegd bij onbevoegde personen.
Provincie:
Tag(s):