maandag, 13. juli 2009 - 19:36

Jeugdbrandweer bij Olympiade

Schouwen-Duiveland

De jeugdbrandweer Schouwen-Duiveland en de jeugdbrandweer van Almelo vertegenwoordigen Nederland bij de 17 e jeugdbrandweer Olympiade, die van zondag 19 juli tot en met zaterdag 25 juli in Ostrava (Tsjechië) wordt gehouden.

In deze week ontmoeten jongeren uit vijftig verschillende Europese landen elkaar in wedstrijdverband, tijdens de brandweeroefeningen die op het programma staan, maar ook tijdens verschillende andere activiteiten. Dit gebeurt onder het motto meedoen is belangrijker dan winnen.

De Schouwen-Duivelandse ploeg bestaat uit tien jongeren in de leeftijd van 11 tot en met 16 jaar en hun begeleiders. Met vier busjes vertrekken zij zaterdag 18 juli vanaf de brandweerpost in Haamstede richting Tsjechië. Speciaal voor deze jeugdbrandweer Olympiade is in Ostrava een Olympisch dorp ingericht, dat maandag 20 juli opengaat. In dat Olympisch dorp, maar ook in het centrum van de stad moeten de deelnemers zichzelf en hun land presenteren. De officiële opening van de Olympiade is woensdag 22 juli in het voetbalstadion van Ostrava. Daar worden donderdag 23 juli ook de wedstrijden gehouden met de onderdelen estafette en hindernisbaan.

Vrijdag 24 juli staat een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz op het programma. De Schouwen-Duivelandse ploeg keert zondag 26 juli weer terug in Haamstede.
Provincie:
Tag(s):