dinsdag, 13. oktober 2009 - 21:58

Jong Oranje verslaat ook Polen

(Elf Voetbal) Jong Oranje heeft in groep vier van de EK-kwalificatiereeks een zeer verdienstelijke zege geboekt op de leeftijdsgenoten van Polen. In Kielce waren de manschappen van bondscoach Cor Pot met 0-4 te sterk voor het gastland.

In de beginfase van de wedstrijd had Jong Oranje het knap lastig met Polen. Doelman Tim Krul moest een aantal keren ingrijpen en stopte zelfs een strafschop.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de equipe van Pot beter in de wedstrijd. Dit leidde op slag van rust tot twee doelpunten van Ricky van Wolfswinkel.

Na rust kwam Polen eigenlijk niet meer in het stuk voor en wist Jong Oranje nog twee keer doel te treffen. In beide gevallen was Van Wolfswinkel het eindstation.

Door de zege op Polen is Jong Oranje in groep 4 nog ongeslagen. Uit drie wedstrijden werd het volledige aantal punten (9) behaald. De tien groepswinnaars en de beste vier nummers twee zullen uiteindelijk in de play-offs gaan strijden om zeven tickets voor het EK in 2011.