vrijdag, 15. mei 2009 - 14:56

Jongen (17) overleden na ongeval met tractor

Drimmelen

Op een eiland in de Biesbosch op de Kop Moordplaat is vrijdagmorgen tijdens een noodlottig ongeval een 17-jarige jongen uit Hank om het leven gekomen. Dit heeft de politie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

De jongen raakte vermoedelijk tijdens het aankoppelen van een hefinrichting achter een tractor bekneld toen deze in onbalans raakte. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer kreeg kort na 11.00 uur de melding van een ernstige beknelling op een eiland in de Biesbosch. De traumahelikopter was inmiddels uitgevlogen.

Gezien de moeilijke bereikbaarheid van het eiland duurde het lange tijd voordat de hulpdiensten ter plaatse konden komen. Politiemedewerkers zijn met behulp van een particuliere boot ter plaatse gegaan. Daar bleek dat de jongen aan zijn verwondingen overleden was.

Het slachtoffer bevond zich in een schuur op het eiland en was vermoedelijk bezig met het aankoppelen van een hefinrichting achter een tractor. Door onbekende oorzaak raakte de inrichting vermoedelijk in onbalans waardoor het slachtoffer onder het apparaat terechtkwam. De technische recherche van de politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de oorzaak.
Provincie:
Tag(s):