zaterdag, 21. november 2009 - 11:49

Jongens aangehouden vanwege betrokkenheid dood Dirk Post

Urk

Woensdag 18 november werd in het bos nabij de Vormtweg aan de rand van Urk een stoffelijk overschot aangetroffen van een 14-jarige jongen. Vermoed werd dat er sprake was van een misdrijf aangezien er sporen werden aangetroffen van geweld. Direct daarop is een Team Grootschalige Opsporing (TGO 28) opgestart. Afgelopen vrijdag zijn twee jongens in deze zaak aangehouden.

In de middag, op vrijdag 20 november, is een 13-jarige jongen van Urk aangehouden. Later op de avond werd een tweede, 15-jarige, jongen aangehouden in een woning op Urk. Beide minderjarigen zijn aangehouden vanwege betrokkenheid bij de dood van Dirk Post. De jongens zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld. De aankomende dagen worden ze verhoord.

Op de dag van de aanhoudingen hebben rechercheurs ’s avonds ook onderzoek gedaan in het ouderlijk huis van de 15-jarige jongen. Gebleken is dat het slachtoffer en de aangehouden jongens elkaar kennen.

Specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut hebben sectie verricht. Gebleken is dat de 14-jarige jongen door geweld om het leven is gekomen. In het belang van het onderzoek kunnen er geen mededelingen gedaan worden over de doodsoorzaak van het slachtoffer.

Het plaats delict waar de 14-jarige jongen dood is aangetroffen is inmiddels vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):