vrijdag, 28. augustus 2009 - 12:23

Jongeren nodig voor film over alcoholgebruik

Zuidhorn

Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) zoekt jongeren rond 16 jaar in de gemeente Zuidhorn, die een korte professionele film willen maken over alcohol. Het maken van de film door en voor jongeren gebeurt in samenwerking met TOF Media. Het eindresultaat wordt gepresenteerd op diverse plaatsen in de gemeente en geplaatst op verschillende websites.

In de Nederlandse samenleving is het beeld van jongeren niet altijd even positief. Dit heeft vaak te maken met vooroordelen. Het verhaal van de jongeren zelf wordt vaak niet meegenomen waardoor veel jongeren zich ongehoord en ongezien voelen. Om hier wat aan te doen voert TOF al enige jaren zeer succesvol het videoproject 'Mov(i)e Yourself' uit. Het project is in 2000 ontwikkeld door TOF (www.tofmedia.nl) op verzoek van de gemeente Winsum. Sindsdien is ‘Mov(i)e Yourself’ uitgevoerd in onder meer de provincies Groningen en Friesland.

Bij dit filmproject leren jongeren zelf filmen en monteren. De film wordt gemaakt vanuit hun eigen belevingswereld en gaat in op de risico’s van (overmatig) alcoholgebruik. VNN zoekt jongeren die rond de leeftijd van 16 jaar zijn en in de gemeente Zuidhorn wonen. Onder begeleiding van TOF en VNN maken de jongeren een script en krijgen instructies voor het bedienen van het materiaal. Daarna gaan de jongeren op pad voor de opnames, die ze later monteren tot een film. Als de film gereed is, volgt een presentatie in een jongerencentrum of een andere plek in de gemeente om het onderwerp alcoholgebruik bespreekbaar te maken op een manier die de jongeren zelf hebben opgezet.

Jongeren die graag mee willen doen, kunnen zich aanmelden bij Derk Jan Hento van VNN via telefoonnummer (050) 3648957 of per mail d.hento@vnn.nl.
Provincie:
Tag(s):