maandag, 13. juli 2009 - 21:03

Jongerenontmoetingsplaats Lievenshovelaan komt er

Bergen op Zoom

Vrijdag 10 juli is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van een jongerenontmoetingsplaats aan de Lievenshovelaan in Bergen op Zoom. Zeven meisjes van gymnasium het Juvenaat hebben het plan voor deze ontmoetingsplaats gemaakt en het voor elkaar gekregen dat deze plek er ook daadwerkelijk komt.

De meisjes maakten het plan in het kader van de landelijke ‘Leren Ondernemen Prijs 2009’. De ontmoetingsplaats moet volgens de meiden de scheiding van de twee wijken door de Rooseveltlaan opheffen.

Bij de ontmoetingsplaats komen een verhard basketbalveld en een trapveldje met kunstgras. Tussen de velden komt een halfverhard terrein met daarop een tafeltennistafel, zitelementen en een overdekt meeting point.

De aanleg van de hangplek kost zo’n 150.000 euro. Om dit grote bedrag bijeen te krijgen zijn er diverse inspanningen verricht. Uiteindelijk hebben de Rabobank Het Markiezaat, SABIC, Wonen West Brabant en enkele kleine sponsoren dit project ‘geadopteerd’. Bovendien zijn er tijdens de gemeentelijke Beursvloer een aantal ‘matches’ voor de realisatie gesloten. Zo sponsort de wijkcommissie de tafeltennistafel en schenkt een aannemer de bankjes. Verder heeft het Kellebeek College toegezegd om het onderhoud van de ontmoetingsplaats door zijn leerlingen te laten doen
Provincie:
Tag(s):