vrijdag, 6. november 2009 - 14:20

Jury maakt 9 november winnaar Kunstprijs 2009 bekend

Urk

Maandag 9 november reikt wethouder Kramer in de Flevomeerbibliotheek de Urker Kunstprijs 2009, bestaande uit een bedrag van € 500,- uit aan de winnaar(s). Begin oktober leverden verschillende kunstenaars vele diverse kunstwerken in bij de bibliotheek, waarmee zij wilden meedoen aan de Urker Kunstprijs 2009. De Werkgroep Kunstprijs, bestaande uit vertegenwoordigers van Flevomeerbibliotheek/SCAB, Stichting Buurtwerk Urk/Kunstkring en de gemeente Urk heeft inmiddels uit de inzendingen in de categorie driedimensionale kunst drie kunstwerken genomineerd voor de Kunstprijs.

De genomineerden vertegenwoordigen toevallig ook drie generaties. De jongste generatie wordt vertegenwoordigd door vier jongeren: Wouter de Vries, Grietje Nentjes, Sarah Ras en Miranda Romkes. Zij maakten samen een uitbeelding van Urk met objecten van vroeger en nu. Okke Weerstand vertegenwoordigt de volwassenen en maakte een buste (naar het laatste zelfportret) van Vincent van Gogh, gegoten in brons. Ook Urker ouderen zijn erg kunstzinnig. Het door mevrouw B. Mazereeuw ingeleverde kunstwerk “geborgenheid” behoort eveneens tot de genomineerden.

De drie genomineerden zijn inmiddels aan de jury, het college van Burgemeester en Wethouders, bekend gemaakt en zij kiezen hieruit de winnaar. De jury let met name op kwaliteit en de kunst wordt gezien in relatie tot de ontwikkeling van de kunstenaar. Het oordeel van de jury wordt aanstaande maandag bekend gemaakt, waarna wethouder Kramer de prijs en een wisseltrofee, de Urker Kunstkei, uitreikt. De avond wordt muzikaal omlijst door Ilse Kuypers en Andreas Post.

Na de prijsuitreiking wordt de tentoonstelling van ingezonden kunstwerken geopend. Deze tentoonstelling kan tot eind december 2009 in de bibliotheek worden bezocht.
Provincie:
Tag(s):