vrijdag, 27. november 2009 - 14:38

'Kabinet kost u 25.000 euro'

Zwolle

De Socialistische Partij in Zwolle zal zaterdag 28 november vanaf 12.00 uur in de Diezerstraat handtekeningen ophalen tegen de door het kabinet voorgestelde AOW-leeftijdsverhoging naar 67 jaar. De partij doet dit onder de slogan `Dit kabinet kost u 25.000 euro´.

De Zwolse SP voert al geruime tijd campagne tegen de AOW-leeftijdsverhoging. Eerder vroeg de partij al aandacht van de onwenselijkheid van langer doorwerken en de verkwanseling van de erfenis van Drees. Zaterdag staat het bedrag dat de maatregel de burger kost centraal.

Volgens de FNV levert de AOW een alleenstaande gepensioneerde 12.500 euro per jaar op. Twee jaar langer werken betekent dus twee jaar inkomensverlies. Daar komt nog boven op dat twee jaar extra AOW-premies moeten worden betaald.

SP woordvoerder en kandidaat-raadslid Frank Futselaar: `We willen graag zichtbaar maken wat de kabinetsplannen de mensen gaan kosten. Jonge mensen zullen niet alleen langer moet werken en langer premie moeten betalen, maar ze lopen ook nog eens een groot bedrag mis. Daarom is het van belang dat het verzet tegen de AOW-plannen doorgaat.” Futselaar laat weten dat deze AOW-actie zeker niet de laatste zal zijn.
Provincie:
Tag(s):