donderdag, 24. december 2009 - 11:42

Kans op sneeuw kerstavond

Bilt

Het KNMI verwacht dat het op kerstavond gaat sneeuwen. Maar daarnaast waarschuwt het weerinstituut voor gladde wegen door ijzel.

Vanavond en vannacht grote kans op gladheid

In loop van de Kerstnacht bedekt het neerslaggebied vrijwel het hele land en blijft de kans op IJZEL groot. Met name in het westen kan ook (natte) sneeuw voorkomen. De temperatuur loopt uiteen van om het vriespunt in het westen en noorden tot 5 graden in het zuidoosten. De verwachting van zowel de neerslagvorm als de temperatuur is nog enigszins onzeker. De wind is oostelijk en wordt aan het einde van de nacht in het zuidoosten zuidelijk. Vooral aan de noordkust kan de wind kan de wind toenemen tot krachtig.

Gedurende de ochtend van eerste Kerstdag trekt de neerslag noordoostwaarts weg. De temperatuur loopt op tot ruim boven nul en daar waar nog neerslag valt gaat die over in regen. In de middag kunnen er nog enkele regenbuien voorkomen. De wind draait in de loop van de ochtend geleidelijk overal naar westelijke richtingen en neemt naar vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6, in het zuidwestelijk kustgebied mogelijk hard, kracht 7.
Provincie:
Tag(s):