dinsdag, 11. augustus 2009 - 10:53

KEI-week gaat groen: LED-lampen en biowc’s

Groningen

De KEI-week, de introductieweek voor eerstejaarsstudenten, gaat voor duurzaam. In samenwerking met de gemeente Groningen heeft de KEI-organisatie voor milieuvriendelijke maatregelen gekozen: meer LED-verlichting, milieuvriendelijke toiletten en een verloting van weesfietsen die door de gemeente zijn opgeknapt.

Op podia zijn gewone spotjes van duizend Watt vervangen door LED-spotjes van twintig Watt. Dat bespaart al gauw zo’n negentig procent op het stroomgebruik van de effectverlichting van de KEI-week.

Op het Eindfeest worden dertig weesfietsen verloot. Dit zijn achtergelaten, verwaarloosde fietsen die vaak voor veel overlast zorgen in een buurt. De gemeente Groningen haalt deze fietsen op, knapt ze op en verkoopt ze een keer per maand. Via de KEI-week krijgen dertig fietsen een tweede kans.

Verder heeft de KEI-organisatie dit jaar in plaats van chemische toiletten gekozen voor milieuvriendelijke toiletten die zijn aangesloten op het riool. De KEI zet ook duurzame auto’s. “Wij willen met deze maatregelen bijdragen aan het streven om van Groningen de duurzaamste stad van Nederland te maken en energieneutraal in 2025”, aldus de de gemeente en het KEI-bestuur.
Provincie:
Tag(s):