woensdag, 30. december 2009 - 17:16

Kesler pleit voor salarisreductie in betaald voetbal

Zeist

(Elfvoetbal) Directeur Betaald Voetbal Henk Kesler blikt op de website van de KNVB terug op een spraakmakend 2009. Kesler stipt in zijn schrijven onder andere de vermeende omkoping van wedstrijden in de Jupiler League aan en pleit daarnaast voor een salarisreductie van spelers, trainers en management.

"Net als elk jaar waren er ook dit jaar weer enkele schaduwzijden te noemen, zoals de gang van zaken rondom de fusie in Limburg, waar overigens nog enkele rekeningen openstaan", aldus Kesler in zijn relaas. "De aanwijzingen dat er sprake zou zijn van omkoping in de Jupiler League, waarbij het woord bel-Chinezen in de nieuwe Dikke van Dale wel voor het eerst een vermelding zal krijgen naast de afhaal-Chinees en tenslotte de onheuse bejegening van de bondscoach in Studio Voetbal."

"Langs deze weg wil ik overigens wel graag rechtzetten dat ik nooit het voornemen heb uitgesproken dat het telefoneren in stadions verboden zou moeten worden. Tijdens een interview heb ik dit als kwinkslag gelanceerd, maar heb niet kunnen vermoeden dat dit zo serieus zou worden opgepakt. Iedereen kan dus gerust zijn mobieltje weer mee naar het stadion nemen in 2010."

"Als laatste minpuntje kan ik natuurlijk niet onvermeld laten de precaire financiële positie waar een aantal clubs in het betaalde voetbal in is komen te verkeren. Ook de bedrijfstak betaald voetbal heeft zich uiteraard niet aan de gevolgen van de kredietcrisis kunnen onttrekken, zoals hier en daar thans duidelijk zichtbaar is geworden. Laten we hopen dat we in ieder geval op korte termijn oplossingen kunnen vinden die het de desbetreffende clubs mogelijk maakt het seizoen 2009/ '10 af te maken, waarna voor het komend seizoen toch een structurele oplossing voorhanden zal moeten zijn om taferelen als in het afgelopen jaar te voorkomen. Het collectief terugschroeven van salarissen van spelers, trainers en management zou een eerste stap in de goede richting zijn. Laten we die discussie maar eens opstarten!"
Categorie:
Tag(s):