donderdag, 27. augustus 2009 - 1:52

Kids bereiden zich voor op Bridge to Bridge

Arnhem

Neem je deel aan de jeugdloop van de Bridge to Bridge en wil je nog wat oefenen van tevoren? Wil je net als Bram Som ook eens 400 meter knallen op een echte atletiekbaan? Altijd nieuwsgierig geweest hoe zwaar een discus is of hoelang een speer? Kom dan op woensdagmiddag 9 september naar Sportcentrum Valkenhuizen.

De Bridge to Bridge organiseert dan een sportieve inloopmiddag. Samen met Kasteel Kiekeboe en echte trainers van Ciko ’66 zorgt Bridge to Bridge voor wat leuke, speelse uurtjes voor alle kinderen van 5 tot 13 jaar. Ze laten je snuffelen aan verschillende atletiekonderdelen en natuurlijk gaan ze hardlopen.

Het is gratis en van 14.00 tot 16.00 uur ben je welkom. Trek je sportieve outfit aan en neem ook een vriendje mee. Mail je naam en leeftijd naar info@bridgetobridge.nl als je van plan bent te komen.

Meedoen met de Bridge to Bridge op 13 september kan natuurlijk ook nog. Vanaf dit jaar maakt de Kids Run onderdeel uit van de 1k Runaway van de Atletiekunie. De 1k Runaway is een echte wedstrijd over exact 1.000 meter met officiële tijdregistratie. Bij zo’n 30 loopevenementen door het hele land kunnen kinderen zich het hele jaar ‘meten’ met leeftijdgenoten. Wie is het snelst over een afstand van exact 1000m? De snelste lopertjes komen uit in een landelijke finale. Maar het is vooral ook leuk om te doen. Schrijf je in op www.bridgetobridge.nl.

Van iedere inschrijver aan de 1k Runaway maakt Bridge to Bridge € 1,00 over de rekening van Energy4All. Bovendien kunnen alle deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan dit goede doel. Voor een kind is het heerlijk om lekker naar buiten te gaan, om te spelen of te sporten met vriendjes.

Toch heeft niet ieder kind altijd die keuze. In Nederland worden per week 1 tot 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Heel simpel gezegd hebben ze een defecte batterij, deze is maximaal halfvol, snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen. Bij de mildste vorm hebben patiënten na 50 meter lopen het gevoel een marathon te hebben afgelegd. Dat betekent dat ze vaak erg moe zijn en verschillende lichamelijke klachten hebben waardoor ze niet zomaar naar buiten kunnen rennen om te gaan spelen. Jochem van Gelder is ambassadeur voor Energy4All en zal op 13 september het startschot lossen.

Op de Markt is zoals gebruikelijk van alles te doen. Er zijn onder andere een SPAR Roadshow, klimpalmboom, schminken, een luchtkussen, een Superglijbaan en live muziek. Kortom: toeschouwers van de Bridge to Bridge hoeven zich niet te vervelen!
Provincie:
Tag(s):