maandag, 30. november 2009 - 14:10

Kinderafdeling ziekenhuis Amstelland krijgt 25 Kikaberen

Amstelveen

De Rock Solid club, de tienerclub van de Urbanusparochie te Amstelveen, heeft een KiKaberen actie georganiseerd. Zij zochten sponsoren voor het kopen van Kikaberen. De beren zijn geschonken aan vier ziekenhuizen in de omgeving. Ziekenhuis Amstelland heeft 25 beren in ontvangst mogen nemen.

De tieners van de Rock Solid club organiseerde de actie in het kader van het landelijke Diaconaction weekend, dat in het teken staat van ‘iets doen voor een ander’. De tieners zochten sponsoren om KiKaberen te kunnen kopen. De KiKabeer is de mascotte van de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en staat symbool voor steun en liefde voor kinderen in moeilijke tijden. In totaal heeft Rock Solid 123 beren kunnen kopen. De beren zijn uitgedeeld in het OLVG, VUmc, AMC en Ziekenhuis Amstelland.

Ontvangst in Ziekenhuis Amstelland
Job, Kevin, Robert, Sanne, Manon en Olivia kwamen naar Ziekenhuis Amstelland om de beren te overhandigen. 'Met het uitdelen van de beren doen we in één keer twee goede dingen: we maken de zieke kinderen blij met een lieve beer én we steunen KiKa door het kopen van de beren', vertelt Manon (11). En dat is zeker waar. De helft van het geld wat KiKa met de beren ophaalt, gaat direct naar onderzoek op het gebied van kinderkanker. Daarnaast krijgen kinderen in het ziekenhuis die dit heel hard nodig hebben, een knuffelbeer.

Ziekenhuis Amstelland is heel blij met de beren. Tessa Boelens, pedagogisch medewerker in Ziekenhuis Amstelland, mocht de beren in ontvangst nemen: 'Soms liggen er kinderen op de Kinderafdeling die verdrietig zijn en hun knuffelbeer niet bij zich hebben. Of een kind is heel ziek en heeft normaal gesproken geen knuffelbeer, maar heeft daar in deze situatie wel behoefte aan. Dan is het heel fijn om toch een knuffel te krijgen, dat kan veel troost bieden.'
Provincie:
Tag(s):