zondag, 15. november 2009 - 18:45

KinjerKultuurpries voor 'Kinderdraaksteken'

Heerlen

De winnaars van de KinjerKultuurpries 2009 zijn de kinderen van basisschool Het Spick uit Beesel met het project ‘Kinderdraaksteken’. Dit werd zondag door gedeputeerde Odile Wolfs tijdens de Jeugdrechtendag in het Parkstad Limburg Theater Heerlen bekend gemaakt. De eerste prijs bestaat uit een wisselkunstwerk en een bedrag van € 1.000,-.

Met het project ‘Kinderdraaksteken’(Cultureel erfgoed), hebben kinderen van basisschool Het Spick in Beesel, van het traditionele Draaksteken in Beesel een variant voor kinderen gemaakt. Dat ging gepaard met allerlei activiteiten. Ruim 300 kinderen deden aan de activiteiten mee. Ook is er een kinder(sprookjes)boek over het Draaksteken gemaakt ‘Joep de Draak’ een vrije interpretatie van de legende Sint Joris en de Draak. Er waren veel activiteiten zoals een puzzeltocht, timmeren aan het decor, repetities, acteren en regie.

De tweede prijs is voor het project ‘Malaika kids’ van Basisschool Onder de Wieken in Meterik. De derde prijs is voor het project Kunstbanken van Schunck educatie.

Er waren dit jaar 19 inzendingen voor de KinjerKultuurpries.
Provincie:
Tag(s):