donderdag, 5. november 2009 - 21:40

Klikkende wethouder in Eelde

Eelde

Wethouder Frieling van de gemeente Tynaarlo neemt vrijdagmiddag de website over de maatschappelijke stage (MAS) met één klik op de muis in gebruik in het AOC Terra in Eelde.

De nieuwe website is een belangrijke informatiebron voor leerlingen die een MAS moeten doorlopen. Daarnaast worden op deze website in de toekomst ook stageopdrachten aangeboden.

De MAS heeft tot doel jongeren vrijwilligerswerk te laten doen en hun maatschappelijke betrokkenheid te vergroten. De MAS is een vorm van leren binnen of buiten de school, waarbij alle leerlingen door middel van vrijwilligersactiviteiten kennis maken met -en een bijdrage leveren aan- allerlei aspecten en onderdelen van de samenleving.

De website is een initiatief van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Tynaarlo, een onderdeel van stichting Trias. Het Steunpunt helpt bij het ontwikkelen van geschikte stageklussen voor leerlingen. Daarnaast informeert en werft het Steunpunt vrijwilligersorganisaties en scholen waarbij een MAS doorlopen kan worden. Ten slotte vervult het Steunpunt een belangrijke rol bij de bemiddeling tussen jongeren en stage-adressen.
Provincie:
Tag(s):