zondag, 16. augustus 2009 - 20:40

KMar en politie beëindigen illegale party in Vught

Vught

De politie heeft zondagmiddag om ongeveer 16.00 uur bij een illegale party op een kazerneterrein tussen de Loylalaan en de Kampdijklaan een grote hoeveelheid geluidsapparatuur inbeslag genomen. Ook is er bij de inbeslagname één verdachte, een 28-jarige man uit Parijs, aangehouden.

Meldingen geluidsoverlast
Vanaf ongeveer 03.30 uur regende het zondag bij de politie klachten over geluidsoverlast vanaf het kazerneterrein. Toen de politie ter plaatse een onderzoek instelde bleek het terrein afgesloten te zijn en was er inderdaad een party aan de gang met een groot aantal feestgangers, vermoedelijk meer dan 500. Mensen op het terrein verklaarden dat het terrein gekraakt was en dat men een feest gaf voor genodigden.

Niet optreden
Na overleg met Justitie, Gemeente, Brandweer en Ghor is besloten om op dat tijdstip niet meer in te grijpen. Op dat moment brak de ochtend al aan. Het bleek dat er geen direct juridische grond was om het kraken aan te pakken. Ook was het praktisch niet direct mogelijk om met genoeg personeel, met het oog op de veiligheid van agenten en bezoekers van de party, op te treden tegen de geluidsoverlast. De hoop was dat de overlast op korte termijn zou stoppen omdat de ochtend aanbrak.

Overlast continueerde
Tegen het middaguur bleek dat er nog steeds veel meldingen van geluidsoverlast bij het Gemeenschappelijk Meldcentrum binnen kwamen. Er is toen besloten om alsnog op te treden. Er is vanuit de hele regio versterking gestuurd en ook is er bij de Koninklijke Marechaussee een verzoek gedaan om bijstand.

Wel optreden
Uiteindelijk heeft de politie om ongeveer 14.00 uur het terrein betreden met bijna 30 mensen. De muziek werd uitgezet en de apparatuur is in beslag genomen. Bij het uitzetten van de muziek probeerde een Fransman de politieagenten te belemmeren in hun werkzaamheden. Hij is direct aangehouden en naar het bureau vervoerd. Het aanwezige publiek is gevorderd om weg te gaan waaraan iedereen voldeed. Uiteindelijk was van kraken geen sprake. Het lege terrein is overgenomen door personeel van de Koninklijke Marechaussee die voor bewaking zorgt.
Provincie:
Tag(s):