maandag, 30. november 2009 - 21:10

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER in recordtijd Gouden Film

Utrecht

Twee dagen na de release van de film KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER heeft de film al de status van Gouden Film (100.000 bezoekers) bereikt.

Binnen vier dagen nadat Reinout Oerlemans' regiedebuut in première ging, hebben ruim 200.000 bezoekers de film in de bioscoop gezien. Dit is het beste openingsweekend voor een Nederlandse film ooit. Hiermee is de film van Reinout Oerlemans, naar de gelijknamige bestseller van Kluun, de nummer één in de Nederlandse box-office top 20. Reinout ontving maandagavond 30 november de Gouden Film uit handen van Matthijs van Nieuwkerk in het programma De Wereld Draait Door, in het bijzijn van cast en crew van de film.

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER met in de hoofdrollen Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver, is het schaamteloze verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend en tegelijkertijd is het een ode aan de liefde.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.
Categorie:
Tag(s):