zaterdag, 11. juli 2009 - 21:26

Koningin brengt streekbezoek aan Salland

Dalfsen

Koningin Beatrix brengt op vrijdag 28 augustus een streekbezoek aan Salland in de provincie Overijssel. Dit heeft de provincie OVerijssel bekendgemaakt.

Thema:Samenwerken in Salland
Het bezoek van de Koningin heeft als thema Samenwerken in Salland en gaat in op de wijze waarop inwoners, belangengroepen, overheden en bedrijfsleven op verschillende terreinen samenwerken aan de toekomst van het Sallandse land.

De koningin zal achtereenvolgens het gemeentehuis in Dalfsen, landgoed 't Laer in Ommen, de Lemelerberg en oogstfeest de Stöppelhaene in Raalte bezoeken.

Dalfsen: Ruimte voor de Vecht
De Commissaris van de Koningin, de heer mr. G.J. Jansen en de burgemeester van Dalfsen, de heer L.V. Elfers verwelkomen de koningin bij het gemeentehuis dat pal aan de Overijsselse Vecht ligt.

Deze rivier staat bij dit onderdeel van het bezoek centraal. De Koningin laat zich informeren over het project "Ruimte voor de Vecht". Hierin komen de duurzame ontwikkeling, de waterveiligheid en het beheer van het Vechtdal samen.

De koningin gaat hierover in gesprek met onder andere bewoners, ondernemers, overheden en vertegenwoordigers van belangenorganisaties. Aansluitend bezoekt ze de tentoonstelling over het heden, verleden en toekomst van de Vecht.

't Laer: Vechtdalproducten
De burgemeester van Ommen, de heer G.J. Kok ontvangt de koningin op landgoed 't Laer. Hier laat de koningin zich informeren over Vechtdalproducten, de samenwerking bij de totstandkoming van deze producten en de keten tussen producent en consument.

Lemelerberg: landbouw, natuur en recreatie
In de middag vindt in een theehuis bij de Lemelerberg een ontmoeting plaats tussen de koningin en vertegenwoordigers van onder andere de agrarische sector en de natuur- en landschapsbeheerders uit Salland.

Het Sallandse landschap wordt enerzijds bepaald door melkveehouderij en akkerbouw en anderzijds door beschermde natuur. Tijdens een rondetafelgesprek verdiept de koningin zich in de standpunten van de verschillende belangengroepen en laat ze zich informeren over de wijze waarop in samenwerking naar oplossingen wordt gezocht.

Stöppelhaene: het oogstfeest van de Raaltenaren
De koningin sluit haar bezoek aan Salland af met een rondgang langs de festiviteiten van het Sallands oogstfeest De Stöppelhaene. Naast de rondgang ontmoet de koningin vele vrijwilligers die hebben bijgedragen aan de organisatie van dit feest.

Tijdens het bezoek wordt de koningin begeleid door de burgemeester van Raalte, de heer P.A. Zoon en de voorzitter van Stöppelhaene, de heer H.T.N. Ogink.
Provincie:
Tag(s):