zaterdag, 12. december 2009 - 15:15

Koninklijke onderscheiding voor burgemeester Haveman

Franeker

Burgemeester Marian Haveman van Franekeradeel is door de Koningin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat heeft Commissaris van de Koningin John Jorritsma vanmiddag bekend gemaakt tijdens Havemans afscheidsreceptie in Franeker. Jorritsma reikte haar daar de bijbehorende versierselen uit.

Haveman (63) maakt per 1 januari 2010 gebruik van de mogelijkheid om vervroegd te stoppen. Ze is zestien jaar burgemeester van Franekeradeel geweest en daarvoor zes jaar burgemeester van Peize.

Jorritsma prees de inzet van Haveman voor de gemeente. Hij noemde haar ,,betrokken, consciëntieus en met een grote opofferingsgezindheid’’. Haveman probeerde niet alleen de afstand tussen gemeentebestuur en bevolking te verkleinen, maar zette bijvoorbeeld ook stappen voor een efficiëntere inzet van de brandweer en landelijk voor een betere rapportage van de politie richting gemeenteraad.

Tijdens haar burgemeesterschap kregen zowel de Permanente Commissie der Franeker kaatspartij als het Eise Eisinga Planetarium het predikaat Koninklijk. Vorig jaar zorgde ze er mede voor dat de viering door de Koninklijke familie van Koninginnedag in Franeker vlekkeloos verliep.
Provincie:
Tag(s):