maandag, 21. december 2009 - 15:11

Koolmonoxidevergiftiging geconstateerd bij gezin

Denekamp

De politie Twente heeft samen met de brandweer voorkomen dat een gezin uit Denekamp vergiftigd werd door een te grote hoeveelheid koolmonoxide in hun woning. Dit heeft de politie maandag bekendgmaakt.

De vader van het gezin, dat woont aan de Nordhornsestraat in Denekamp, had 112 gebeld omdat alle andere leden van het gezin onwel waren. De bewoner, zijn echtgenote en hun vijf kinderen vertoonden allemaal dezelfde klachten. De telefoniste gaf de man het advies om alle aanwezige gaskachels uit te zetten en deuren en ramen te openen om te ventileren. Het advies werd gegeven omdat gedacht werd aan koolmonoxidevergiftiging.

De bewoners zijn direct overgebracht naar een naastgelegen pand voor een eerste onderzoek door de huisarts. De brandweer heeft ondertussen metingen verricht in de woning en de gastoevoer afgesloten. De metingen gaven een veel te hoge concentratie koolstofmonoxide aan, die het gezin uiteindelijk fataal zou zijn geworden. Bij het gezin in Denekamp werden waarden gemeten die 15 keer hoger zijn dan gebruikelijk in normale lucht.

Het gezin werd na het onderzoek overgebracht haar het Medisch Spectrum Twente in Enschede.
Provincie:
Tag(s):