woensdag, 4. november 2009 - 9:57

Kopenhagen Express: langstrijdende petitie ooit

Utrecht

FNV-voorzitter Agnes Jongerius en waarnemend CNV-voorzitter Bert van Boggelen zijn op 12 december van de partij tijdens het klimaatspektakel ‘Beat The Heat Now’ in de Utrechtse Jaarbeurs.

Samen met diverse artiesten, muzikanten, wethouders en leiders van de katholieke en de protestantse Kerk, doen zij een oproep aan de onderhandelaars van de VN-Klimaattop in Kopenhagen om met echte oplossingen voor het klimaatprobleem te komen.

Grote finale van het evenement is het vertrek van de Kopenhagen Express naar de Klimaattop. Deze trein wordt geheel beplakt met boodschappen van alle Nederlanders met hart voor het klimaat!

In drie grote hallen van de Utrechtse Jaarbeurs vindt op 12 december van 17.00 tot 22.00 uur een mega-evenement voor het klimaat plaats . De kaartverkoop is reeds begonnen via www.beattheheatnow.nl

Boodschappen aan regeringsleiders op de Kopenhagen Express
Vanaf vandaag wordt heel Nederland opgeroepen om een boodschap achter te laten op de website www.beattheheatnow.nl. Deze boodschappen worden vervolgens op de elf wagons van de Kopenhagen Express geplakt. Daarmee wordt deze trein de langstrijdende petitie ooit.

Om 21.00 uur vertrekt de Kopenhagen Express vanaf het evenement naar de VN-Klimaattop in Kopenhagen. Minister Cramer (Nederlands delegatieleider), journalisten, jongeren en vertegenwoordigers van bedrijven en maatschappelijke organisaties reizen mee.

Verbreding van de KopenhagenCoalitie
Bijzonder is dat naast de bekende natuur-, milieu-, vrouwen- en ontwikkelingssamenwerkingsorganisaties nu ook de vakbonden FNV en CNV zich aansluiten bij de KopenhagenCoalitie en het evenement actief ondersteunen.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius en waarnemend CNV-voorzitter Bert van Boggelen spreken in de Jaarbeurs. Ook de kerken doen mee. Namens de katholieke Kerk zal op Beat The Heat Now bisschop Gerard de Korte uiting geven aan de betrokkenheid bij het thema en de oproep. Vanuit de protestantse Kerk is scriba Dr. Arjan Plaisir te gast.

Een bijzondere oproep
Ook Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld ondersteunt Beat The Heat Now. Zij roept op de website van Beat The Heat Now op tot het nemen van eigen verantwoordelijkheid: “Yes we care! Daarom vraag ik u, laat de wereld, laat Kopenhagen zien dat u geeft om het leven. Voel het, beleef het, kom in december naar Beat The Heat Now”.

Het evenement: engagement op Beat The Heat Now
Met een afwisselend programma worden de bezoekers van Beat The Heat Now op 12 december vanaf 17.00 uur vermaakt, verrast en geïnformeerd

Menno Bentveld en Harm Edens leiden de grote klimaattalkshow. Floortje Dessing is razende reporter. Met nieuws van de onderhandelingen in Kopenhagen, beelden van de wereldwijde actiedag op 12 december, en vele gasten waaronder Pieter Winsemius (woordvoerder KopenhagenCoalitie), Leontien van Moorsel en Minister Cramer.

Ook passagiers van de Kopenhagen Express zullen kort aanschuiven in de talkshow zoals Marc Cornelissen (poolreiziger), Aart van Veller (‘groene’ ondernemer), wethouder Marijke Vos (Gemeente Amsterdam) evenals Tweede Kamerleden en Europarlementariërs, en directeuren van de maatschappelijke organisaties die Beat The Heat Now organiseren.

Het evenement: amusement op Beat The Heat Now
‘Samenwerking’ is het sleutelwoord op 12 december. Zo ook bij de artiesten, die allemaal belangeloos hun medewerking hebben toegezegd. Kasper van Kooten & Band treedt op met vrienden en de mooiste Nederlandstalige liedjes. Met: de 3 j's, Daniel Boissevain, Extince, Dolf Jansen, Jeroen van Koningsbrugge & Dennis van de Ven, Anthonie Kamerling en vele anderen.

Ook Boris en zijn band ontvangen een groot aantal muzikale vrienden onder wie: Caro Emerald, Do en Valerius.
Een spetterende finale luidt het vertrek van de Kopenhagen Express in om 21.00 uur. Vervolgens is er nog een afterparty tot 22.00 uur met DJ Ruud de Wild.
Provincie:
Tag(s):