maandag, 30. november 2009 - 10:47

Korpschef Flevoland op tweede plaats piketvergoeding

Almere

De Flevolandse korpschef van de politie Wijbenga staat op de tweede plaats wat betreft de jaarlijkse piketvergoedingen. Alleen de Amsterdamse korpschef ontvangt welgeteld 10 Euro meer.

Dit blijkt uit cijfers die RTL het afgelopen weekend presenteerde. De korpschefs krijgen een piketvergoeding voor de 24-uurs bereikbaarheid in geval van calamiteiten. Opmerkelijk is dat de beide korpschefs met ongeveer 12000 Euro veel meer ontvangen dan andere politiebazen. Op de derde plaats staat Berndsen, korpschef van de regio Friesland, met "slechts" een kleine 3500 Euro.

De cijfers kwamen aan het licht na onderzoek van RTL nieuws, naar het declaratiegedrag van de korpschefs. Hieruit bleek dat er regelmatig absurd hoge declaraties worden ingediend en dat er wel erg ruim word omgesprongen met de vergoedingen die worden uitgekeerd. Verder worden er onkosten gedeclareerd die binnen de standaardvergoeding vallen.

Minister Ter Horst heeft in een reactie al toegezegd dat zij hier werk van gaat maken. Zo moet er een speciaal team komen dat de beloningen centraal gaat aansturen. Onterecht uitgekeerde declaraties moeten bovendien terugbetaald worden.

Volgens de minister zijn de regels duidelijk, al bestaat er enige speling en lopen er regelingen uit het verleden nog steeds door. Verder moet er terughoudend worden omgegaan met het terugvragen van gemaakte onkosten.
Provincie:
Tag(s):