zondag, 13. december 2009 - 15:50

Korpschef Meijboom stapt op als er 'koppen rollen'

Rotterdam

Korpschef Aad Meijboom stapt op als er personeelsleden worden ontslagen naar aanleiding van de gebeurtenissen in Hoek van Holland. Zo maakt hij duidelijk dat hij vierkant achter zijn mensen staat.

'Ik ben de eindverantwoordelijke, zoals ik altijd heb gezegd. Als er ontslagen vallen, stap ik op. Mijn lot is verbonden aan dat van mijn medewerkers', aldus de korpschef.

Meijboom wil de indruk wegnemen dat hij op het pluche blijft zitten, mochten er ‘koppen rollen’. 'Van korpsbeheerder Aboutaleb heb ik de opdracht gekregen in kaart te brengen wie in Hoek van Holland waarvoor verantwoordelijk is en of er sprake is van verwijtbaar gedrag.
Dit onderzoek gaat om alle betrokkenen. Inclusief mezelf. De korpsbeheerder is degene die uiteindelijk beslist.' Begin januari presenteert de korpschef zijn bevindingen aan Aboutaleb.

Het steekt Meijboom dat zijn korps in de media wordt weggezet als een korps dat ‘zijn zaakjes niet op orde heeft’. We laten ons niet in de hoek zetten als een amateuristisch korps. We worden beoordeeld op één dramatisch evenement. Vierentwintig uur per dag is het korps aan het werk om risico’s in te schatten en daarnaar te handelen.

Om fouten zoals in Hoek van Holland te voorkomen, heeft Meijboom aanpassingen doorgevoerd die overeenkomen met de aanbevelingen in het COT-rapport, zoals de inzet van Flex-ME. Elk weekend staat nu Flex-ME paraat die kan worden ingezet bij grootschalige feesten. Deze feesten worden vanaf nu ook beschouwd als evenementen.
Provincie:
Tag(s):