vrijdag, 13. november 2009 - 20:11

Kraanmachinist wint prestigieuze archeologieprijs!

Den Bosch

De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie (GPNV) is dit jaar gewonnen door kraanmachinist Patrick van Luytelaar uit Den Bosch. De jury roemde de kraanmachinist om zijn veelzijdigheid en zijn indrukwekkende kennis van de archeologie en historie van Den Bosch.

De staat van dienst van Patrick van Luytelaar in de Nederlandse veldarcheologie is dan ook imposant te noemen: de kraanmachinist werkt al tientallen jaren op archeologische projecten in heel Nederland. En niet alleen als kraanmachinist: ook als senior veldtechnicus draagt hij met veel enthousiasme en een gedegen vakkennis graag zijn steentje bij aan elke archeologische opgraving.

Patrick van Luytelaar mocht de beker in ontvangst nemen voor een publiek van circa 500 archeologen tijdens de 39ste editie van de Reuvensdagen, het jaarlijkse nationale congres voor archeologie. De Prijs, bestaande uit een wisselbeker en oorkonde, werd uitgereikt door de heer Robert van Dierendonck, van de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland, dit jaar gastheer van de Reuvensdagen.
Provincie:
Tag(s):