woensdag, 16. december 2009 - 22:37

Langlaufen langs de vliegtuigen

Lelystad

Indoor langlaufen, waar is dat nou mogelijk? Indoor schaatsbanen zijn de afgelopen jaren populair, maar ook een gemeengoed geworden. Vele malen unieker is de indoor langlaufbaan bij de Aviodrome: van donderdag 24 december t/m zondag 3 januari ligt er een 90 meter lange baan door de expositie van de Aviodrome. Langlaufen langs prachtige oude vliegtuigen en helikopters: een activiteit die u niet mag missen. Voor de kleinste kinderen is er een springkussen aanwezig, dus vermaak voor jong en oud!

Afgelopen weekend werd de kerstperiode bij de Aviodrome feestelijk ingeluid. Tijdens een gezellig evenement werden door Derek Ogilvie de honderden lampjes, die de Boeing 747 JumboJet sieren, voor het eerst ontstoken. De lampjes branden dagelijks na zonsondergang bij Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op vliegveld Lelystad. De Boeing maakt onderdeel uit van een speciaal kerstprogramma dat bij de Aviodrome georganiseerd wordt. De duizenden lampjes veranderen de Aviodrome in de Kerstdrome.

De enige echte Kerstman geeft van zaterdag 19 t/m donderdag 24 december dagelijks rondleidingen door het museum. Hij ruilt zijn arrenslee in voor een opvallend rijtuig en vraagt kinderen om te helpen bij het beantwoorden van lastige vliegtuigvragen..

In de kerstvakantie is het themapark extra geopend op maandag 21 en maandag 28 december. Eerste Kerstdag en nieuwjaarsdag is de Aviodrome gesloten.
Provincie:
Tag(s):