donderdag, 10. september 2009 - 15:33

Leraren willen kleinere klassen

Den Haag

Twee op de drie leraren in het voortgezet onderwijs vinden dat er een maximale schoolgrootte moet komen. Dat is één van de uitkomsten uit het SP-onderzoek 'De leraar aan het woord' dat SP-fractievoorzitter Agnes Kant donderdagmiddag overhandigde aan minister Plasterk.

Kant: “Met dit onderzoek geven we leraren een stem. Het valt op dat leraren positief zijn over hun vak, maar de hoge werkdruk, de bureaucratie en de schaalgrootte leiden tot veel ergernis. De regering moet veel meer werk maken van kleinschalig onderwijs waarin de leraar centraal staat.”

Ruim 3300 leraren in basis- en voortgezet onderwijs hebben dit voorjaar een uitgebreide vragenlijst van de SP ingevuld. De resultaten geven een goed beeld van het werk op school. Het onderwijsbeleid van minister Plasterk biedt volgens een meerderheid van hen geen oplossing. Opvallend is dat zestig procent van de leraren vindt dat er onvoldoende mogelijkheden zijn om leerlingen goed onderwijs te geven. Ruim driekwart van de leraren wil kleinere klassen.
Provincie:
Tag(s):