maandag, 14. september 2009 - 22:02

Levensechte brandweeroefening

Wijk bij Duurstede

Op de Geerweg te Wijk bij Duurstede is maandagavond een levensechte brandweeroefening gehouden. Op de plaats waar de brandweer al vaker auto’s moest open knippen was een wel heel denkbaar scenario in elkaar gezet.

Doordat een autobus tegen een auto (met daarin een dronken automobilist en bijrijder) aanreed, verloor de buschauffeur de macht over het stuur. Voordat de bus tegen een boom tot stilstand kwam werd er nog een andere auto geraakt, die tussen de boom en de bus bekneld kwam te zitten. Twee auto’s die uit moesten wijken kwamen eveneens onfortuinlijk terecht: één ondersteboven op het fietspad, met een fietser eronder. De ander tegen een boom, waarbij hij zijn aanhanger met gevaarlijke stoffen verloor.

De oefening was dusdanig van omvang dat zowel de brandweer van Cothen, Langbroek als Wijk bij Duurstede moesten deelnemen om alle slachtoffers op de juiste wijze te bevrijden. Omdat hier een relatief grote ramp werd geoefend kwam de Burgemeester van Wijk bij Duurstede, Dhr. Swillens, persoonlijk een kijkje nemen.
Provincie:
Tag(s):