donderdag, 12. november 2009 - 17:59

Lichaam vermiste IJsselmeerzeiler geborgen

Makkum

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag het stoffelijk overschot van de sinds 19 oktober op het IJsselmeer vermiste zeiler uit Leeuwarden geborgen. Dit heeft het KLPD donderdag bekendgemaakt.

Woensdag 11 november zag de bemanning van een politiehelikopter van het KLPD het lichaam op een zandbank in de buurt van Makkum. 'Donderdag is definitief komen vast te staan dat het de 68-jarige zeiler uit Leeuwarden betrof', aldus het KLPD.

Op maandag 19 en 20 oktober startten verschillende hulpdiensten als de KNRM en het Landelijk Dregteam van het KLPD een zoekactie nadat de motorzeiler, merk Finnsailer, type 29FT, al rondjes draaiend op het IJsselmeer te zuidwesten van Gaast was aangetroffen. De mast van het vaartuig was gestreken. De motorzeiler was onbemand en het vermoeden bestond dat de eigenaar, een 68-jarige inwoner uit Leeuwarden, overboord is geslagen.

Op 27 oktober is door het Landelijk Dregteam en SOAD uit Urk nog een hele dag gezocht, dit keer ook met speurhonden. Nadat alle acties onder water echter zonder resultaat waren, werd het zoeken boven water voortgezet door de bemanningen van de vaartuigen van Waterpolitie en Rijkswaterstaat.

Ook vanuit de politiehelikopters werd het gebied regelmatig afgespeurd. Vanuit de lucht zag men gisteren rond het middaguur het stoffelijk overschot tussen Makkum en de Lorentzsluisen bij Kornwerderzand liggen. De Waterpolitie kon het lichaam later die middag bergen.
Provincie:
Tag(s):