donderdag, 10. december 2009 - 19:15

Limburgs Mooiste verhuist naar Heerlen

Heerlen

Het fietsevenement Limburgs Mooiste zal vanaf 2010 starten en finishen op het grensoverschrijdend Avantis European Science and Business Park in Heerlen/Aken. Daarmee breekt dit mega-evenement met een lange traditie, want vanaf 2000 was de start- en finishlocatie in Megaland-Landgraaf. Dit heeft de gemeente Heerlen bekend gemaakt.

De organisatie van Limburgs Mooiste voert een aantal redenen aan voor deze verhuizing. Op de eerste plaats is het de wens van een nieuwe hoofdsponsor, die in januari bekend gemaakt zal worden. Daarnaast heeft Avantis een zeer goede aansluiting op het heuvelland, het fietsgebied waar Limburgs Mooiste haar vleugels uitslaat. Ook de aansluiting op het autowegennet is goed.
Verder kan de organisatie alle onderdelen van het evenement op één terrein samenbrengen, zoals finishstraat, horecaplein, de fietsbeurs FietsMekka, parkeervoorzieningen en camping.

Ook is het van groot belang dat de overlast voor de bevolking verder wordt teruggedrongen. Dit is op Avantis goed mogelijk, omdat Avantis niet in een woongebied ligt en de deelnemers niet meer door woonkernen van Parkstad hoeven te rijden.
Provincie:
Tag(s):