vrijdag, 27. november 2009 - 21:18

Luchtmacht viert dertig jaar demoteam

Volkel

Vrijdag werd op Vliegbasis Volkel een kleine reunie gehouden. Het F-16 Solo Display maakt in 2009 30 jaar onderdeel uit van de Koninklijke Luchtmacht. Dit werd vrijdagmiddag dan ook gevierd op vliegbasis Volkel in het bijzijn van de commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Jac Jansen en alle demovliegers uit de afgelopen 30 jaar.

De huidige demovlieger, kapitein Ralph Aarts, voerde een jubileum demovlucht uit boven Vliegbasis Volkel. Het F-16 Solo Display Team maakt sinds 1979 onderdeel uit van de publieke presentatie van Defensie en heeft in de afgelopen 30 jaar nationaal en internationaal aan veel verschillende vliegshows deelgenomen. De laatste demovlucht is uitgevoerd op Nellis Air Force Base bij Las Vegas. Ook zijn demonstratievluchten verzorgd voor wervingsactiviteiten van de luchtmacht.

De demonstratievlucht was de laatste demonstratievlucht van het huidige F-16 Solo Display team. Na drie jaar neemt kapitein-vlieger Tobias Schutte en een ondersteunend team van vliegbasis Leeuwarden deze taak over.
Provincie:
Tag(s):