vrijdag, 24. juli 2009 - 14:32

Lugubere zakendeal kost Palminvest baas grote teen

Amsterdam

Afgelopen weekend liep een 'zakendeal' in Belgie uit op een gijzeling. De twee slachtoffers zijn volgens Quotenet.nl, de oprichter en voormalig commercieel directeur van Palminvest. Om hun eis kracht bij te zetten knipten de afpersers de grote teen van Klomp af en sloegen hem met een geweerkolf tegen het hoofd.

Palm Invest kreeg van honderden beleggers €30 miljoen los, dat zou worden geïnvesteerd in het golfstaatje Dubai. Later bleek dat het geld was opgemaakt aan luxegoederen, waaronder Klomps villa in Bussum. In januari 2008 werden vijf verdachten, waaronder Klomp, Voortman en Donders, opgepakt door de FIOD op verdenking van beleggingsfraude. (bron: Quotenet.nl)

Beide slachtoffer Danny Klomp en Donders wisten aan hun belagers te ontsnappen nadat ze een deal gesloten hadden. Maar in plaats van het geeiste geldbedrag over te dragen aan hun chanteurs schakelden ze de politie in. Deze konden de beide afpersers inrekenen.


Volgens Quotenet zijn donderdagmiddag zijn zowel Klomp als zijn voormalige compagnon Remco Voortman aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Vrijdag zullen ze worden voorgeleid aan de officier van justitie. Reden hiervoor is dat beide mannen hun paspoort hebben ingeleverd en Nederland dus niet mogen verlaten. Daarnaast is er ook een verbod op het sluiten van zakendeals omdat er een onderzoek van de FIOD naar de heren loopt.
Categorie:
Tag(s):