vrijdag, 11. december 2009 - 9:48

'Ma Flodder' komt met politieke partij

Amsterdam

Actrice Nelly Frijda en advocate Nelleke van ’t Hoogerhuijs hebben een eigen politieke partij opgericht. De belangrijkste boodschap van 'Red Amsterdam'is dat de gemeente Amsterdam moet stoppen met de Noord-Zuidlijn. De partij zal in maart 2010 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Donderdag werd in café Wildschut het partijprogramma bekend gemaakt. Behalve het stoppen met de NZ lijn vind de partij het ook hoog tijd voor een goedkopere en veiligere manier om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren: het realiseren van een ringlijn van OV rond het centrum van de stad. Daarvoor ontbreekt het stuk tussen station Sloterdijk en het CS nog.

De partij vind wel dat de Noord-Zuidlijn in Amsterdam-Noord moet worden afgebouwd. De nieuwe metrolijn was begroot op 1,4 miljard euro maar dat is inmiddels al verdrievoudigt tot 3,1 miljard. Het tracé had in 2011 klaar moeten zijn maar dat wordt op zijn vroegst 2017.

De kieslijst van de partij wordt later bekend gemaakt, Fijda en Van ’t Hoogerhuijs staan daar niet op zij zijn voorzitter en de secretaris.
Categorie:
Tag(s):