woensdag, 15. juli 2009 - 10:05

Maastricht experimenteert met draadloos netwerk

Maastricht

De gemeente Maastricht start samen met de universiteit een experiment met een draadloos WIFI-netwerk in de binnenstad. Studenten en medewerkers van de universiteit en de gemeente kunnen vanaf het voorjaar 2010 overal in het proefgebied inloggen op hun bedrijfsnetwerk en gebruik maken van de diensten die daarop beschikbaar zijn.

De pilot wordt ook gebruikt om te onderzoeken of er - naast universiteit en gemeente - ook andere organisaties (zoals politie, culturele instellingen, gezondheidsinstellingen, AZM, Hogeschool Zuyd en Leeuwenborg, United World College) willen meedoen aan het project. Als het experiment slaagt en voldoende financiering gevonden wordt zal het WIFI-netwerk uitgebreid worden naar eerst het hele centrum en later de hele gemeente.

De kosten van het experiment bedragen 80.000 euro; dit bedrag wordt gelijk opgedeeld tussen gemeente en universiteit. Wanneer besloten wordt om het netwerk uit te breiden tot de hele stad zal dit enkele miljoenen gaan kosten. Als het experiment inhoudelijk slaagt, zullen dus partners/investeerders gezocht moeten worden om het totale project van de grond te krijgen.
Provincie:
Tag(s):