zondag, 16. augustus 2009 - 17:23

Magere overwinning Feyenoord in Almelo

(Elfvoetbal) Trainer Gertjan Verbeek heeft zondagmiddag met Heracles Almelo geen revanche kunnen nemen op zijn voormalig werkgever Feyenoord, de club waar hij vorig seizoen werd ontslagen. De Rotterdammers trokken met 0-1 aan het langste eind, daar waar een gelijkspel de verhoudingen beter zou hebben weergegeven.

In een niet bijster interessante eerste helft bleken Heracles en Feyenoord redelijk aan elkaar gewaagd. Beide ploegen kregen voor de rust ieder één grote kans op de openingstreffer. Die kwam er vooralsnog niet. Andwélé Slory zag zijn inzet gered worden door Martin Pieckenhagen en ook Willy Overtoom had het geluk niet aan zijn zijde. De spits zag zijn poeier van dichtbij op de vuisten van Rob van Dijk uiteenspatten.

De tweede helft was een stuk vermakelijker voor de neutrale toeschouwer. Het was Heracles dat een licht veldoverwicht had, maar de thuisploeg was niet in staat deze te vertalen naar doelpunten. Het schortte niet zelden aan een goede eindpass, waardoor de Almeloërs zichzelf tekort deden. De kansen die het wél kreeg, leverden geen doelpunten op. Zo schoten Overtoom en Juha Hakola rakelings over en mikte Everton naast.

Bij Feyenoord waren de beste kansen voor Jon Dahl Tomasson, die van trainer Mario Been de voorkeur had gekregen boven Roy Makaay. Nadat de Deen eerst een gigantische kans voor open doel verprutste, hij schoot naast, was hij daarna wel trefzeker. Georginio Wijnaldum bediende Slory, die op zijn beurt laag voorzette op Tomasson. Deze had echter niet op de bal gerekend en nam de bal, nadat Pieckenhagen mist taste, voldoende aan om hem in tweede instantie net op tijd in het lege doel te tikken.

De magere overwinning van Feyenoord, dat dit seizoen nog altijd zonder tegengoals is, levert de ploeg van Been zowaar een gedeeld eerste plaats op met FC Utrecht en FC Twente.