maandag, 17. augustus 2009 - 13:33

Man aangehouden na achtervolging woninginbraak

Kessel

In de nacht van zondag op maandag 17 augustus omstreeks 05:00 uur heeft er een woninginbraak plaatsgevonden aan de Hazenakkerweg. Toen agenten na een melding ter plaatse kwamen, zagen ze aan de achterzijde van de woning twee personen wegrennen. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Beiden zijn over de omheining geklommen en een maïsveld in gerend. Niet veel later is een 24-jarige man uit Alkmaar aangehouden, welke over de Rijksweg liep en zich probeerde te verbergen. Tevens heeft een bewoner aan de Baarloseweg een in het donker geklede man overlopen in zijn achtertuin. De bewoner werd gealarmeerd door het blaffen van een hond. Toen de man poolshoogte ging nemen, trof hij een onbekende man aan in zijn tuin. De bewoner heeft de man nog vastgepakt, maar deze wist zich los te rukken en is er vandoor te gaan.

De inbrekers hebben zichzelf toegang tot de woning verschaft door een raam aan de achterzijde van de woning kapot te maken. De hele woning was overhoop gehaald en het is onbekend wat er allemaal is weggehaald.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt eventuele getuigen, of mensen die deze nacht iets verdachts hebben gezien of gehoord in de buurt van de Hazenakkerweg, contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem contact op nemen met de politie via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):