woensdag, 30. december 2009 - 11:06

Man aangehouden voor exhibitionisme

Leeuwarden

De politie heeft een 42-jarige inwoner van Leeuwarder aangehouden voor exhibitionisme. Afgelopen maanden kwamen bij de politie 14 aangiftes en nog een tiental meldingen over de man binnen die zijn geslachtsdeel aan voorbijkomende fietsers liet zien.

De man maakte tijdens de vergrijpen, bijna altijd gebruik van een witte bestelbus of een blauwe personenauto die hij dan langs de weg parkeerde. Langs de weg liet de man zijn geslachtsdeel zien en hoopte op een reactie van de langs fietsende vrouwen. Hij richtte zich op vrouwen en soms op jonge meisjes.

De verdachte bekende tijdens het verhoor de feiten gepleegd te hebben. Hij verklaarde tijdens de verhoren ook, dat hij zijn gedragingen als een probleem ervaart. Het probleem had zich volgens hem, in de afgelopen maanden pas ontwikkeld. Dit past ook in het beeld van de aangiftes en meldingen die bij de politie zijn binnengekomen. Alle melders en aangevers zijn van aanhouding van de verdachte op de hoogte gesteld.

De politie zou graag nog in contact komen met mensen die ook slachtoffer zijn geworden van de 42-jarige Leeuwarder. Zij kunnen contact opnemen met de politie opnemen via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):