vrijdag, 11. december 2009 - 13:25

Man aangehouden voor mishandeling medewerker Marechaussee

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft woensdag een eenendertigjarige man aangehouden, nadat hij een medewerker van de Marechaussee had mishandeld. Medewerkers van de Marechaussee hielden een controle op de luchthaven, waarbij aanwezige bezoekers werd gevraagd naar hun identiteitspapieren.

Een 31-jarige man uit Haarlem wilde niet meewerken aan de controle.
Om zijn ongenoegen te uiten over de controle gooide de man eerst een beker warme drank in haar richting en sloeg hij daarna de marechaussee hard in het gezicht. Toegesnelde collega’s overmeesterden de man, die daarbij veel verzet pleegde.

De verdachte, die zware mishandeling en belediging ten laste wordt gelegd is in verzekering gesteld. De medewerkster van de marechaussee is met diverse verwondingen, waaronder een gebroken neus en hersenschudding overgebracht naar een ziekenhuis.

De verdachte is vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris en gehouden voor verder onderzoek. Het onderzoek van de Koninklijke Marechaussee vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol.
Provincie:
Tag(s):