woensdag, 25. november 2009 - 17:07

Man en kind dood bij mogelijk familiedrama Oisterwijk

Oisterwijk

Woensdagmiddag heeft de politie omstreeks 15.15 uur in een woning aan de Bim van der Kleisstraat het stoffelijk overschot van een zevenjarige jongen aangetroffen. Het slachtoffer bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

De politie was naar de woning gegaan omdat vanmorgen rond 11.00 uur een 45-jarige man zelfmoord had gepleegd en op dat adres zou wonen. Hij was nabij de Heukelomseweg voor de trein gesprongen. Uit onderzoek bleek dat hij de vader van het aangetroffen kindje is.

Agenten hebben een ruitje aan de voorzijde van de woning verbroken en zijn nadat vergeefs was aangebeld, naar binnen gegaan omdat zij de indicatie kregen dat er zich in de woning nog een kind zou bevinden. Politie en Openbaar Ministerie Breda houden rekening met een gezinsdrama maar stellen een uitvoerig onderzoek in om hierover zekerheid te krijgen en de achtergronden vast te stellen.

De moeder van het gezin en een jonger broertje (4 jaar) zijn door familierechercheurs opgevangen. De openbare basisschool de Wingerd werd vanaf 16.30 uur voor alle ouders van de leerlingen van de school, maar ook voor andere buurtbewoners die daaraan behoefte hadden, opengesteld.

Burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk is de gehele avond daar aanwezig geweest om de ouders en leerkrachten van de school te ondersteunen. Ook kwamen medewerkers van de GHOR, Maatschappelijk Werk,Slachtofferzorg en wijkagent Cees Pasmans naar de school toe om de aanwezigen bij te staan. Op school is een herdenkingshoekje ingericht.

De officier van Justitie en de rechtercommissaris zijn naar de woning aan de Bim van der Kleisstraat gekomen om het sporenonderzoek te openen. Rechercheurs van de Technische Recherche zijn daar nog volop mee bezig. Ook is vanavond begonnen met een buurtonderzoek.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):