vrijdag, 11. december 2009 - 16:25

Man en vrouw aangehouden na steekpartij in Hengelo

Hengelo

Woensdagavond 9 december zijn omstreeks 19.15 uur twee jongens van 18 en 17 jaar op het Stationsplein in Hengelo bedreigd met een mes. ‘Hiervoor zijn een man en een vrouw aangehouden en in verzekering gesteld’, meldt de politie vrijdag.

Omstreeks 19.15 uur stonden de twee jongens, een 18-jarige jongen uit Markelo en een 17-jarige jongen uit Goor, voor het station. Een man en een vrouw kwamen langs hen lopen en terwijl er genoeg ruimte was, stootte de man één van de jongens aan.

De jongen bood zijn excuses aan, waarop de man kwaad werd. De vrouw die naast de man liep, gaf de man een mes waarmee hij vervolgens de jongens bedreigde. Hij maakte meerdere stekende bewegingen naar de jongens. Eén van de jongens raakte hierbij licht gewond.

De jongens renden weg en werden nog een tijdje door de man achtervolgd. De jongens snelden naar het politiebureau en deden daar aangifte. De man, een 28-jarige inwoner van Veenhuizen-Noorderveld, en een 22-jarige vrouw uit Hengelo, zijn door de politie aangehouden. Ze zijn allebei voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):