woensdag, 15. juli 2009 - 12:19

Man in hand gestoken tijdens beroving

Groningen

Agenten hebben dinsdagnacht in het Noorderplantsoen een 34-jarige Stadjer aangehouden. De politie werd door een 25-jarige Groninger gebeld dat hij beroofd was en dat hij hierbij in zijn hand was gestoken.

De verdachte sprak het slachtoffer op de Leliesingel aan en eiste geld. Hij zei dat hij dat niet had. De verdachte stak op de man in, waarbij het slachtoffer zich met zijn handen wist te weren. Hierbij liep hij een steekwondje in zijn hand op. Hiervoor is hij in het ziekenhuis behandeld.

De dader ging er vervolgens met zijn fiets vandoor. Op het moment dat agenten met de 25-jarige spraken, en een voorbijganger dit waarschijnlijk hoorde, wees hij de agenten op een man die zich verschuilde achter een boom. Hij voldeed aan het signalement en het slachtoffer wees hem als dader aan.

Een speurhond zocht nog naar het steekwapen, maar die zoekactie bleef zonder resultaat. De fiets werd wel teruggevonden bij de vijver in het plantsoen. Bij overbrenging van de verdachte probeerde hij zijn benen over de boeien heen te slaan. Ook probeerde hij een van de agenten te bijten. En hij beledigde en bedreigde de agenten. De verdachte is ingesloten en de politie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):